Guide til valg af slips

Et slips er som et smykke og der er så uendelig mange forskellige måder at anvende det på. Slipset skal passe i farverne til jakkesættet eller den skjorte eller jakke man har på.

Det skal også passe til stemningen af begivenheden eller de omkringliggende omstændigheder. Det kan faktisk være en smule forvirrende for en mand at vælge et nyt slips eller for den sags skyld, vælge den variant han skal have på til dagens gøremål.

Vi har derfor lavet en god guide, der skal hjælpe dig med at udvælge den rette model. 

 

Sådan vælger du slips

Når man vælger et slips skal man først og fremmest tænke over, hvor man skal have det på og hvad er årsagen. Er der for eksempel tale om en begravelse, som er en trist begivenhed, vælger man som regel et meget diskret og mørkt slips, for ikke at vække opmærksomhed og for at vise respekt.

Er der tale om et forretningsmøde, hvor man skal være professionelt påklædt, vil man normalt vælge et slips, der passer stilfuldt og diskret til jakkesættet og ikke mindst skjorten.

Når man skal vælge et slips til en mere festlig begivenhed som for eksempel en fest, vil man typisk vælge et smart jakkesæt og dertil en smart skorte – måske i en lidt mere prangende farve – og dermed noget mere farverigt. Man kan godt tillade sig at være lidt mere vovet til fester og festlige begivenheder. Slipset kan til sådanne begivenheder både sidde i en pæn slipseknude og nogen vælger også at have det løst hængende.

Læs også: Festtøj til byen

 

Lær at binde en dobbelt Winsor knude

Der er også mange forskellige kreative og utroligt flotte måder at binde slipseknuder! Man kan finde mange forskellige forslag på nettet og det giver til tider lige prikken over i’et.

Vi har fundet en interessant video frem, der viser hvordan du dobbelt Winsor slipseknude, der er populær hos mange:

I videoen er det David fra Herrernes Magasin, der er en af landets førende eksperter inden for herrepåklædning. I hans forretning kan du ligeledes få hjælp til at blive klædt pænt på som mand.

Du finder et godt udvalg af herre slips hos David K hvis du besøger deres butik på Nørregade i København K. På deres hjemmeside kan du se flere gode videoer om at binde slipseknuder på korrekt vis.

5 gode råd

  1. Når man vælge er slips, er det vigtigt at man tænker over, i hvilken forbindelse, det skal ses og hvad årsagen er. Der kan være tale om en begravelse, et forretningsmøde, en fest, en middag, en messe eller forretningsarrangement. Det er yderst vigtigt at det passer til begivenhederne for at man ikke skiller sig ud af mængden i en uheldig måde og at man heller ikke trækker opmærksomheden hen på det forkerte.
  2. Det er vigtigt at man vælger et slips, der passer stilmæssigt med det jakkesæt man har på eller skjorten. Det gælder både stilen – altså syningerne og så sandelig også farven.
  3. Hvis jakkesættet er i klassisk stil, er det vigtigt at man også vælger et klassisk slips. Bærer man et moderne, ungt og smart jakkesæt med spændende syninger og snit, kan man godt tillade sig at være lidt mere vovet.
  4. Vælg en smart slipseknude, der giver prikken over i’et – det gør ikke noget at gøre sit slips spændende at se på, især hvis man er til fest eller en mindre højtidelig begivenhed.
  5. Vælg som regel et slips i god kvalitet og i naturmaterialer som f.eks silke, hør mv. De holder længere, kan renses og er som nye igen samt at de bevarer farverne længere. Disse er lidt dyrere, men klart vært at have.