Tøjguide

I vores tøjguide kan du læse alle vores bedste tips og råd til dig som bruger. Der er mange vigtige elementer at tage højde for, når man påklæder sig.

Skal du til bryllup, fest eller bare på arbejde? Hvilken personlighed har du og hvad vil du gerne signalere med tøjet? Der er mange centrale spørgsmål og overvejelser, som du skal tage stilling til. Mange af os gør det allerede ubevidst.

Du kan se vores 10 gode tips og råd til din påklædning herunder.

10 tips og gode råd til din påklædning

1. Klæd dig efter begivenheden

Det er altid vigtigt at klæde sig efter begivenheden. Det gælder uanset om du skal på arbejde, i byen eller en rund fødselsdag.

Begivenheden har ofte en stor indflydelse på, hvad du bør iføre dig og det skal du have i baghovedet. En begravelse kræver en sort påklædning, mens den gerne skal være mere farverig og festlig til et bryllup. Så husk at indtænke begivenhedens art inden du påklæder dig.

2. Send de rigtige signaler

Tøj og påklædning handler om at sende signaler. Det er de fleste kvinder bevidste om og det er kun godt.

Vi kender det alle sammen fra en nedringe trøje hos kvinderne, eller en V-trøje hos mændende, der skal vise overkroppen. Det er helt naturligt.

Du må aldrig glemme at alt tøj sender forskellige signaler og det afhænger meget af, hvordan det sidder på dig. Signalerne skal jo gerne matche dig selv og din personlighed!

3. Hvem er med til arrangementet?

En anden overvejelse bør være, hvem der er med til arrangementet. En fest er ikke bare en fest. Er det en fest med jævnaldrende på 25 år, hvor den skal have fuld gas? Eller er det en mere “moden” fest med 40-60 årige?

Det er meget klogt at tænke på, så du ikke underdresser eller overdresser dig selv.

4. Mørkt tøj er universelt

Ét af de bedste råd, hvis du er i tvivl om hvilke tøjfarver du skal vælge. Mørkt tøj er universelt og kan bæres på alle tidspunkter og til alle lejligheder. Et perfekt valg, hvis du gerne vil have “fleksibelt” tøj i klædeskabet.

Med mørkt tøj tænkes primært på sort, men meget grå farver kan sagtens gå.

5. Jakkesæt giver dig et mandigt udtryk

Hvis du gerne vil være fin i tøjet som mand, er der ingen vej uden om jakkesættet. Det giver bare manden et smartere og mere mandigt udtryk. Vi kommer til at se mere voksne og med et gentleman look.

Kvinder elsker mænd i jakkesæt, så sørg for at iføre dig det, hvis du skal til særlige begivenheder. For mange mænd kan det være svært at vælge eller vide hvor man skal starte. Du kan finde svar på det meste hos www.jakkesættilmænd.dk.

6. Slips og accessories er vigtige

I forlængelse af punkt 5, så er slips og accessories ligeledes meget afgørende for dit udtryk som mand. Det er med til at fuldende looket og skabe det moderne og stilfulde udtryk, som de fleste forbinder med jakkesættet.

Til mænd kan andre accessories som manchetknapper, lommeklude etc. være smarte detaljer og skabe prikken over i’et. Det kan være svært at finde slips på nettet, for selvom udvalget er bredt, er det de færreste som er specialister på området.

En af dem der er, er David K fra Herrernes Magasin. Efterhånden kendt fra mange indslag i Go’ Morgen TV. Se mere og få gode tips af ham via www.davidk.dk.

7. Vælg tøj der matcher din figur

Én af de vigtigste råd til specielt kvinder, er at du iklæder dig tøj som matcher din figur og krospform. Alle kvinder har forskelligheder, når det kommer til barm, talje, skulderbredde etc.

Det kan derfor være svært at vide hvad du skal gå efter, med din krospbygning. 10min Styling har heldigvis lavet en god guide, ud fra din kropstype.

8. Kjolen gør dig yndefuld

Nu vi var inde på jakkesættet til manden, så har kjolen helt sikkert den samme effekt på kvinderne. Det vil med ét gøre dig mere yndefuld og feminin i dit udtryk. Hvis du skal til begivenheder som bryllups eller stor fest, er der derfor ingen vej udenom kjolen.

H&M er blandt de mest prisvenlige mærker inden for kjoler og dametøj generelt. Se evt. deres udvalg af kjoler her.

9. Vælg de rigtige smykker

Påklædning er ikke kun det tøj du ifører det. Sko, smykker og accessories er mindst lige så afgørende for din udstråling og udtryk som person.

Sørg for at vælge de rigtige smykker til begivenheden. De fineste og mest skinnende varianter, skal nok ikke tages på til arbejdet eller en sørgelig begravelse. Der er et passende tidspunkt for alle smykketyper. Så sørg for at have et smykkeskrin med flere varianter og designs.

10. Vær dig selv!

Vores sidste råd er faktisk det vigtigste og gældende for alle de 9 forhenværende. Du skal være dig selv, i alt hvad du foretager dig.

Lige fra køb af tøj, smykker og sko, til den måde du påklæder dig og sammensætter diverse dele. Hvis du ikke er dig selv, vil du være utryg i din påklædning og det kan man hurtigt se på udstrålingen.

En selvsikker og selvtillidsfuld udstråling kommer kun hvis du er dig selv som person og i den påklædning du bærer!