Et jakkesæt med vest til hedder en habit og denne bruges som regel til specielle begivenheder, som kræver noget helt særligt tøj. Det er lige et trin over et almindeligt jakkesæt, men et trin under smokingen.

Det er dermed ikke noget man fx tager på når man skal på arbejde, men mere når man skal til et bryllup eller rund fødselsdag. Her kan du læse mere om, hvordan du kombinerer vesten med jakkesættet.

Vestens indflydelse på udtrykket

Som nævnt, så er man lige en tand finere, når man ifører sig en vest sammen med sit jakkesæt, og dermed er udtrykket også mere klassisk og fint. Det er noget man som regel kun bruger til helt specielle begivenheder, og her er vesten rigtig god til at peppe det almindelige sæt op.

Her har man mulighed for at lade sin blazer stå åben, så man kan fornemme vesten eller man kan vælge at snappe den op, så man kan se den helt. Hvis man lader den stå åben har du også udtryk for at udtrykke din personlige stil, hvis vesten fx har nogle flotte detaljer, som du gerne vil fremhæve.

Mange mænd benytter dette for at gøre noget helt særligt ud af sit outfit, og det fungerer rigtig godt og giver en gennemført stil og udtryk.

Læs også: Valg af tøj til fest og byture

Valg af vest til jakkesættet

Der fås mange forskellige veste, alt fra helt klassiske designs og i klassiske farver som fx hvid, grå og sort, og dermed har man mulighed for at finde en variant, som passer netop til det farve jakkesæt som man har på. Det er en god idé at have en ensfarvet og neutral vest på, hvis det er er til et bryllup, men hvis du er til fest har du mere mulighed for at lege lidt med farverne.

Her kan du vælge en vest i en lidt anden farve, og dermed trække opmærksomheden hen på den. Denne vil også komme til udtryk, hvis du senere hen ønsker at smide jakken, og du vil dermed stadig forblive fin og klassisk i dit udtryk.

Det kan også være du vælger en med tern eller striber; det kommer helt an på hvilket udtryk og stil du har dig, så vælg en vest der passer til dig og dit jakkesæt.