Tøj til dåb

Tøj til dåben kan have mange afskygninger og afhænger helt af hvem der skal bære det. Er det til dåbsbarnet, gudmoren, gudfaren eller børn i 10-års alderen.

Alt sammen har betydning for hvordan man bør iklæde sig til barnedåben. I denne artikel ser vi nærmere på hvordan gæster, mænd og kvinder, bør iklæde sig til barnedåben.

Der er nemlig en række Do’s and Dont’s som du bør være opmærksom på.

Kendetegn ved godt tøj til barnedåben

Lad os starte med at se på hvad der kendetegner godt tøj til barnedåben. Historisk set var dåben forbeholdt den voksne del af familien, hvor man iførte sig hvide kjoler.

Hvid har altid været et symbol på renhed og renselse; en af mange grunde til at landets sygehuse bærer hvide uniformer.

Så der har altid være en tradition for den hvide kjole, selvom danske familier er begyndt at iføre barnet lyserøde og blå farver, alt efter kønnet.

Men hvad kendetegner godt tøj for de voksne gæster?

For mænd

For mænd vil mørkt tøj i fx. sort eller grå altid være et godt og sikkert valg. Det et tidløst, smart og så vækker det ikke mere opsigt end højest nødvendigt.

Det er bare vigtigt at det hele ikke bliver sort. Slips og skjorte bør som minimum have en mere lys og/eller farverig kulør, for at skabe et frisk look.

For kvinder

For kvinder bør du undgå at iføre dig samme farve som dåbskjolen. De fleste ved at hvid er forbudt til bryllupper, hvor kun bruden må bære hvid. Det er lidt samme mekanismer der gælder for barnedåben.

Så bær en smart kjole eller nederdel i en passende sammensætning, men undlad at komme i fine kjoler, som det kendes fra bryllupper og dåbskjolen (i lille format). Denne type kjole vil nemlig ofte være forkert ved de fleste barnedåbe.

Tips til at vælge tøj til dåb som mand/kvinde

Nu er du blevet klogere på diverse kendetegn, men nu er spørgsmålet så hvordan du kommer i gang med at vælge. Tøjbranchen bliver større for hvert år og det bugner med mærker, produkter i alverdens afskygninger.

Til en start vil vi anbefale dig at besøge vores tøjguide. Her finder du yderligere råd til hvordan du griber det hele an og hvad du skal have i baghovedet, inden du shopper.

Dernæst vil vi gerne henvise dig til 3 gode webshops hvor du kan finde det meste. De er hver især eksperter på deres felt, når der skal købes tøj til dåb eller andre begivenheder.