Tøj til konfirmation

Det kan være din store dag er rundt om hjørnet? Dagen hvor du bliver konfirmand. Det er en helt speciel dag, og selvfølgelig skal der også noget helt specielt tøj til. Det er dagen hvor, man går ind i de voksnes rækker, og derfor skal man da også have tøj, som afspejler dette.

Kutyme er, at man bliver konfirmeret i hvidt tøj, men det kan være svært at finde det helt perfekte outfit til den store dag. Vi giver dig derfor vores bedste tips i denne artikel.

At finde pænt konfirmationstøj

I dag udbydes mange forskellige kjoler, jakker og sæt i hvidt. Især i forårsmånederne er tøjmærkerne gode til at gøre dele af kollektionen hvide, så konfirmanderne har noget at vælge i mellem. Pænt konfirmationstøj er noget der er anstændigt.

I kirken må man jo ikke have bare skuldre og for kort kjole, derfor er det vigtigt, at pigerne f.eks. har en jakke eller bolero over skuldrene og en kjole, der ikke er for kort.

Du kan vælge at finde konfirmationstøjet i en fysisk butik eller over internettet. Såfremt man vælger at købe sit tøj over nettet til konfirmationen, skal man huske, at der er en leveringstid. Bestil derfor altid i god tid, især når det er til en vigtig begivenhed, som ens konfirmation.

På nettet er der et langt større udvalg af forskellige sæts og kjoler til konfirmanderne, men man kan til gengæld ikke prøve tøjet på. For at finde det perfekte tøj til den specielle dag, rådes man til at købe det i en fysisk butik. På denne måde er man sikker på, at materialet er som man ønsker, og at det passer, som det skal.

Har man valgt at købe noget på nettet, og det ikke passer, som det skal, vil det typisk være svært at kunne nå at sende det tilbage, og modtage det igen før den store dag, medmindre man har bestilt en eller to måneder før.

3 forslag til konfirmandens tøj

Nedenfor er ses tre forslag til konfirmandens tøj for både drenge og piger. Alt efter hvor afslappet/fint det skal være.

Til drenge:

  • Sorte bukser, hvid skjorte, slips og blazer.
  • Lyse bukser og hvid skjorte samt en mørk blazer.
  • Mørke bukser og hvid t-shirt eller polo med grå blazer.

Til piger:

  • Hvid knælang kjole med bolero eller jakke.
  • Hvide bukser med en sød hvid top og jakke over.
  • Hvid kjole med hvide gamacher og sjal over skuldrene.

Det er kutyme at have hvidt tøj på specielt for pigerne, men man kan også vælge nogle andre farver, for at være lidt anderledes.

Læs også vores artikel om tøj til fødselsdagen og passende tøj til barnedåben. Nøgleordet er at matche påklædningen med den enkelte begivenhed, men det er nemmere sagt end gjort.  Hvis du ikke ved hvad du bør vælge, er du velkommen til at læse vores guides og tips.