Tøj til vandring og cykelturen

Det rette tøj er helt klart med til at gøre vandringen eller cykelturen bedre. Som i enhver anden sport eller aktivitet er udstyret vigtigt. Når man er klædt ordentligt på, vil man automatisk have lidt mere overskud til at gennemføre en lang vandre eller cykeltur.

Påklædningen er en af de vigtigste områder, uanset om det er professionelt eller på hobbyplan. Vi har derfor set nærmere på hvilken type påklædning du bør vælge og hvad der kendetegner godt tøj til henholdsvis vandring og cykelturen. 

Godt tøj til vandring

Det gode tøj til vandreturen kendetegnes ved, at det ikke sidder for tæt. Har man for tætsiddende tøj på, kan det være svært at bevæge sig, hvilket hurtigt bliver ubehageligt og irriterende. Det anbefales, at man vælger sit tøj med omhu: løsthængende påklædning, som passer til årstiden.

Såfremt man skal vandre om efteråret eller i højder, så vil det være bedst, at have varmt og vindtæt tøj på. Vælger man derimod at vandre om sommeren, så er det vigtige at huske elementer som solhat og solcreme som en del af ’påklædningen’. Det kan også være en god ide, at medbringe en tør t-shirt, så man kan skifte, hvis det bliver for varmt, og den bliver gennemblødt.

Til vandreturen er det oplagte fodtøjsvalg: vandrestøvler med gummisål. Endvidere skal man huske en rygsæk, hvor der kan være lidt mad, drikke og skiftetøj, hvis det bliver nødvendigt.

Godt tøj til cykelturen

Når man skal ud at cykle gælder andre ‘spilleregler’ og det er vigtigt at være bevidst om dette. Her sidder du ned store dele af tiden. Så fodtøjet er ikke det vigtigste, men derimod dine cykelshorts. Uden gode shorts får du ondt og så er hele turen ødelagt!

Cykelhjelm er selvfølgelig et must, når du skal ud på en cykeltur af sikkerhedsmæssige årsager. Derudover kan man med fordel anvende cykelsko og handsker. Det anbefales at man har en svedtransporterende bluse på af en art. Ved at have sådan en på inderst mod kroppen, sikrer du dig at din krop kan komme af med varmen. Så du forbliver varm og tør. Ellers kan du nemt blive svedig og når du så holder stille, vil det hurtigt blive koldt.

Det er altid godt at have svedtransporterende tøj, når man er aktiv. En vindvest og overtrækkere er altid godt, og passer til et omskifteligt vejr. Endvidere er det godt at have en cykeltrøje på, da der er lommer heri. Det er praktisk med lommer, da man for eksempel kan have sin mobil, lappegrej og overtrækkere her.

Ingen cykeltur uden lappegrej og pumpe. Ingen er frelste og man kan altid være uheldig, så husk lappegrejet, hvis du ikke vil hentes på grund af en punktering.

Solbriller til cykelturen er en god investering, da de beskytter øjnene mod det meste. Når man cykler hurtigt kan man blandt andet vind, sol og insekter i øjnene, men det undgår man, hvis man anvender solbriller. Såfremt man cykler i alt slags vejr, anbefales det, at man cykler i en vindtæt regnjakke og handsker.

Alt i alt er der mange former for udstyr, der kan give dig en bedre oplevelse. Hvad du vælger afhænger nok af, hvor seriøst og ofte du tager på ture. Nu bør du i hvert fald være bevidst om, hvad du bør have i tankerne.

Hvor kan jeg finde det henne?

Der er mange webshops der specialiserer sig i at tilbyde tøj og udstyr til diverse aktiviteter. Vi har naturligvis fundet en række af de bedste frem til dig, så du nemt kan komme i gang med at finde det du søger.

Til vandre -og løbeture kan vi klart anbefale du besøger Racing Denmark. Her har de alt hvad du behøver til vandring, trail og løb. Så hvis du kan lide at udføre disse aktiviteter er det stedet.

Til cykelture kan vi anbefale udstyr og tilbehør fra Cykelpartner.dk, hvor de har et bredt sortiment af udstyr til den ambitiøse cyklist. Du får tilmed prisgaranti hos dem.

Hvis du har brug for lidt pænere, mere hverdagsagtigt og holdbart tøj, kan vi anbefale du vælger Carhartt WIP.  Her finder du tøjdele, der både kan anvendes i hverdagen, men som ligeledes kan holde til de fleste aktiviteter.